• Veckans hemmamatcher på Kyavallen

V. 18 Askeröds IF för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • 14-0 mot Svensköp

Efter en bra träningsvecka var det äntligen dags för match, denna gången mot Svensköp som kom från en 11-1 förlust. Vi inleder matchen lite ivrigt och vill slå den avgörande eller ta ett hastigt avslut själv och första kvarten är mållös. Därefter får vi igång "maskineriet" och minut 16 drar Viktor dit 1-0 assisterad av Visai och 12 minuter senare drar Visai dit en frispark och 2 minuter senare gör Edvardsson 3-0 efter framspelning av Ekdahl. Innan domaren ska blåsa halvtid har Emil Bergman dragit dit både 4-0 och 5-0 framspelat av Ekdahl och Viktor. I paus pratar vi om att ha lite mer tålamod sista tredjedelen, hitta korslöpningar och kombinationer så kan vi avsluta i bättre läge och att få till spelvändningarna. I andra är vi betydligt mer påkopplade och får en bättre fart på bollen men det dröjer till minut 57 innan 6-0 kommer när Emil gör hattrick och assisteras av Viktor. Minuten senare är det dags för Edvardsson att göra sitt andra. Kort därpå blir Tobias Nyhlén inbytt efter en månads skadefrånvaro och gör 8-0 efter assist av Ekdahl, 9-0 väljer samma Nyhlén att skruva in själv. I minut 80-90 får vi lite ketchupeffekt där vi kör 5 mål, 3 av de står Emil Bergman för, Visai för ett och inbytte Filip Malmström för ett. Mycket positivt att ta med oss från dagens match. Framförallt att vi orkar driva på och köra i 90 minuter trots massivt övertag. Det närmaste Svensköp kommer är en frispark som går någon meter över målet, i övrigt får de inte till några farligheter. Nu väntar en tuffare drabbning nästa helg när vi möter GOF som tagit full pott efter 3 omgångar. Mer om den i nästa vecka! Herrlaget för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Askeröds If - Höörs IS

Seriematch mot Höör is hemma på Kyavallen. Vi var fast beslutsamma om att ha en bättre inställning idag än mot hardeberga sist. Det var som en derby match det smällde på ganska ordentligt. En mycket jämn halvlek med chanser åt båda hållen, men med 10 min kvar av första så går vi bort oss lite och är för tama i eget straff område och släpper in 1-0. I halvlek så får faktiskt tjejerna en upp sträckning om att offra oss och försvara oss bättre över hela planen. Vi är där men vi vinner för lite boll. Andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag tar kampen vinner fler bollar och har ett par riktigt bra chanser att kvittera. Men istället för 1-1 så får dom en mycket farlig frispark utanför straffområdet och efter att bollen strutsar fram och tillbaka så får dom en tå på bollen och 2-0 var ett faktum. Då var det 20 min kvar och tjejerna gav inte upp och trycker på och vi lyckas göra 1-2 genom felizia som jobbade till sig bollen och avslutade snyggt med ett skott i xet, då var det 10 min kvar och vi sa att vi skulle lyfta lite bollar bakom deras backlinje och ge det en chans att kvittera, vi får ett par riktigt bra lägen men bollen ville inte in och precis i slutet får Amalia i väg ett skott som deras målvakt gör en helt otrolig räddning på och domaren blåste av matchen. Tjejerna gör en bra match och var helt klart värda en poäng idag men vi tar nya ta och kommer igen. Idag ger vi Anna den gula tröjan och den var hon värd ”coach Kenneth” Felizia Barkentin. Vill även tacka Coop Hörby för sponsring till fikat Damlaget för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Pulsen på Oscar inför Svensköp

Hemmamatch igen! Vi tar pulsen på vår keeper Oscar ”OP” Persson inför fredagens hemmamatch mot Svensköp! Vi har startat säsongen har startat med 2 vinster och 1 förlust. Summera inledningen på serien för vår del? - Jag tycker att de matcher vi vunnit har vi hittat vårat spel och fört spelet så som vi vill, tyvärr lyckades vi inte de mot Snogeröd och där av förlusten. Dina tankar om segern senast mot Wollsjö? - Jag tycker vi hittar vårat spel bra, blev ju våran första match på gräs så det är vad det är, tror vi hade lyckats ännu bättre på vårat konstgräs. Men tycker vi gör en mycket bra match med tanke på förutsättningarna. Svensköp står för motståndet i denna omgång. Vad vet du om Svensköp? - Kan inte så mycket om Svenköp, har inte sett någon match från dem denna säsongen men tror säkert det kan bli en tuff och rolig match. Hur har veckans träningar sett ut? - Mycket fokus på återerövring av boll och passningsspel. För oss målvakter har det varit fokus på snabba fötter och reaktion. Dina tankar om årets säsong i helhet? - Jag tycker vi har inlett säsongen helt ok, finns mer att hämta mot Snogeröd men vi hittar inte dit. Fortsättningen ser ljus ut och jag ser fram emot att försöka hjälpa Askeröd så långt det går denna säsongen. Vi har en bra trupp och siktar högt, nu ska vi bara spela som vi ska och hoppas de räcker. Tack ”OP” för dina svar! Vi hoppas alla Askerödare tar sig till Kyavallen nu på fredag. Avspark 19:00! Laget med fart, Askeröd såklart. Herrlaget för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Svensköps IF

På fredag är det dags för hemmamatch igen och då gästar Svensköps IF. Avspark 19:00 på konstgräset i Askeröd. Motståndarna Svensköps IF har haft en turbulent försäsong där den ena tränaren och ett gäng spelare valde att lämna under pågående försäsong och man fick dra sig ur serien med B-laget. Nu verkar man hittat en stabil grund och har någonting att bygga på. Svenköp leds av den gamla Askerödaren Henrik "Flöffa" Svensson som stått för ett stort jobb och få ihop en trupp! Resultatsmässigt hade man en jobbig försäsong, 3 spelade matcher med 3 gjorda mål och 32 insläppta mål. Däremot tog man en liten skalp i premiären när man slog Wollsjö (som man i Mars förlorade med 6-1 mot) med 4-3 efter ett stopptidsavgörande. I helgens match fick de dessvärre det jobbigare och GOF IF blev för tuffa och vann till sist med 11-1 (2-0 i paus). Läget i vår trupp är fortsatt bra, några spelare som är iväg på resande fot och fortsatt ett gäng på skadelistan som vi snart hoppas se på planen igen. Men med bredden i truppen så kommer vi mönstra ett bra lag som kommer göra allt och lite till för kamma hem 3 nya poäng. Väderprognosen visar fint väder så det finns väl inget bättre sätt att starta helgen på än att svänga ner till Kyavallen och se fotboll! Ses på fredag! Herrlaget för 11 dagar sedan 0kommentarer